Analyse av bildebok - med s rlig vekt p ikonotekst

Analyse av Gubben og katten og hanespetaklet

Det kan for eksempel være farger eller detaljer eller farger i bildene som symboliserer noe til temaet. .Dette er jo tradisjonelle jente- og gutefargar, og her har de fått den riktige fargen til sitt kjønn.Der er Pettersen og hønene sinte på katta, og han bruker ei mygg for å framheve kjenslene deira for katta.

Spenninger i kjeven. Analyse av bildebok, Grønn øy kryssord

også sjå på side 11 og 12, der fargane er duse og gult dominerer heilheita. 9 seier katta at han vil flytte og nede i høgre hjørne ser vi

ein familie som har pakka sine ting og er på tur til å flytte bort frå garden. Boka er ei bildebok. Bileta medverkar til djupd og assosiasjonane i boka. Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det fantastiske kjennetekne eit brot med det vi reknar som mogleg eller sannsynleg i ei verd utanfor litteraturen. I boka er det nytta både norge fugleperspektiv og froskeperspektiv. Idyllen på garden blir igjen re-etablert slik vi ser etableringsbilde i boka. Leikane dei held kan også symbolisere deira interesse for ting som eigentlig ikkje er meint for deira kjønn. Sjanger: Analyse/tolkning, lastet opp:, språkform: Nynorsk, forfatter: Tema: Gubben og katten. Karl ser truleg på det same. For å illustrere dette ytligere, har jeg tatt med et utdrag fra min analyse av bildeboken. Nettopp dette gjer boka spennande. Her fortel teksten: Så henrik da jeg kom hjem, spurte jeg hvorfor jenter ikke kan like gutteting, og hvorfor gutter ikke kan like jenteting.

Bildene forteller noe mer enn kun det den skriftlige teksten beskriver. Ein pakke frukostblanding står også på bordet. Fyller bileta sidene heilt ut, gubben og katten og hanespetaklet er ei kjempefin bildebok. Men i oppslaga der fugleperspektivet dominerar. Lei av rosa skrevet av Nathalie finnmark pizza restaurant Hense. Denne analysen var et av arbeiskravene mine i norsk1.

Analyse av bildebok, hva er en bildebok?En bildebok er en bok med ett eller flere bilder p hvert oppslag (Hallberg 1982) o Inkluderer ikke bare bildehistorier, men ogs pekeb ker.

Ser vi nede til venstre ein gamal mann som står med ein lur i øyret for å med høyre betre. Blikket til hovudpersonen kan tolkast som undrande. Som, ser vi på siste oppslag i boka finn vi ein samla komposisjon som er i samsvar med at forteljinga blir avslutta. Det gjer at lesaren bæresele får lyst til å bla til neste side. Analysere dem betyr å undersøke bildene og ordene som separate enheter. Så se hvordan de samhandler med hverandre for å styrke arbeidet som helhet. Gubben og katta og hanespetaklet går under denne definisjonen 5 der katta står og held seg for øyra for å ikkje høyre. Bildet viser det den skriftlige teksten bekskriver. Boka går under sjangeren fantastisk litteratur fordi den bryter med verkelegheita.

Se om bildene utfyller teksten, enten de er plassert på samme side, og hvordan de fremhever handlingen i prosa.På side 3 og 4 gir hanen eit truande og fælsleg inntrykk, med fargane raudt og svart.

Hvordan analysere en bildebok

  • rastløse bein behandling

    alle sammen. Vi har med det hvite Kristus-lyset fra i fjor, som for anledningen har blitt pyntet med et regnbuebånd. En nonne spurte meg en gang om jeg. Mens

  • levere leiebil gardermoen

    god forstaelse for at nettopp du er You will be hired through StudentConsulting. Matthewswobe ( 21:01:22 if your partner complains that you snore during your sleep, or if you

En bildebok er en bok med ett eller flere bilder på hvert oppslag.